You are currently viewing Здравна астро-прогноза, декември 2022
астро-прогноза, декември 2022, Спорт за здраве

Здравна астро-прогноза, декември 2022

Илюстрациите на знаците са специално създадени за SportZaZdrave.eu от младата и талантлива Искра Йорданова.

ОВЕН

Като всеки последен месец от годината, така и този декември ще бъде напрегнат и изпълнен със задачи и комуникации. Ето защо, препоръката ми към вас, Овни, е да прецените кога и как да общувате с един или друг колега, партньор, познат или приятел, да разпределите времето си добре.

За разтоварване от напрегнатото ежедневие е добре да посещавате йога класове или да плувате. Масажите също ще ви бъдат полезни. Започвайте деня с гимнастика, така ще избегнете умората, която ще ви връхлети с пълна сила. Може да се появят и проблеми с опорно-двигателния апарат.

За да избегнете изостряне на някои хронични проблеми, използвайте традиционната медицина.

хороскоп, телец, Спорт за здраве

ТЕЛЕЦ

Декември е месец, в който активността ще ви донесе успехи както на личния, така и на професионалния фронт. В суматохата не забравяйте за здравето си. Направете си изследвания, прегледи, пазете се от вируси и настинки. Взимайте веднага мерки, не чакайте симптомите да минат от самосебе си.

Правилното хранене и физически упражнения ще възвърнат бодростта и формата. Препоръката ми е да започвате всеки нов ден с гимнастика.

БЛИЗНАЦИ

хороскоп, близнаци, Спорт за здраве

Активен месец и за вас, Близнаци. Ще сте изпълнени с енергия, особено в началото на месеца. Тогава ще бъде добре да включите в програмата си активни физически упражнения. Посещавайте фитнес тренировки, наблегнете на тренировките за крака и гръб. Посетете и спа процедури, те ще ви отпуснат и донесат настроение.

Внимавайте втората половина на месеца, има опасност от инциденти.

Избягвайте екстремните преживявания/спортове. Бъдете умерени.

хороскоп, рак, Спорт за здраве

РАК

Месецът ще ви даде възможност да промените целия си свят. Използвайте тази възможност, не се страхувайте. Не трупайте в себе си негативни емоции, тъй като могат да се отразят неблагоприятно на стомашно-чревния тракт. По-добре е да не прекалявате с  тежки и пържени храни, понякога да гладувате за кратки периоди от време.

Погрижете се и за имунитета си, нуждаете се от каляване.

Разхождайте се навън, но се обличайте според времето. Използвайте контрастен душ, но бъдете много внимателни.

ЛЪВ

хороскоп, лъв, Спорт за здраве

За вас, Лъвове, е дошло времето за равносметка. През този месец трябва да обърнете внимание на дълго „замитани“ под килима проблеми.

Възможни са главоболия, вътрешни напрежения. Ето защо е необходимо повече да почивате, да се разхождате, да практикувате някой по-спокоен спорт.

Поддържайте вътрешния си баланс! През този месец са възможни проблеми с кръвоносните съдове и главата.

ДЕВА

хороскоп, дева, Спорт за здраве

Добър месец с приятни изненади както в личния, така и в професионалния живот. Но не забравяйте здравето си. Възможни са бронхити, дори пневмония. Ако се простудите или „прихванете“ вирус, не отлагайте посещението си при личния лекар.

Използвайте всеки момент за разходка сред природата, спортувайте, но без да се пренапрягате. Посещавайте басейн, това ще ви ободри и ще имате сили.

Спазвайте диета, не наблягайте на сладките неща, нито пък на тежките и мазни храни.

ВЕЗНИ

хороскоп, везни, Спорт за здраве

Декември е времето, когато трябва да се отпуснете и да си почивате. Обърнете внимание на ендокринната система, направете си изследвания, посетете специалист.

Спазвайте здравословни правила на хранене, посещавайте групови занимания като йога, пилатес. Запишете се на танци.

Месецът не е подходящ за тежки и интензивни физически занимания.

хороскоп, скорпион, Спорт за здраве

СКОРПИОН

Както винаги, вие, Скорпиони,  тръгвате с високо вдигната глава към поставените цели.

Енергично, оптимистично. Единственото нещо, обаче, за което трябва да се погрижите през декември, е вашето здраве. През месеца може да се изострят хронични болежки, а кръвното налягане да бъде високо. Не забрявайте, че в момента „върлуват“ доста вируси и вие можете да попаднете в редиците на болните.

Взимайте предпазни мерки, разхождайте се на чист въздух и не се натоварвайте излишно.

СТРЕЛЕЦ

хороскоп, стрелец, Спорт за здраве

И този месец е в списъка на месеците на промяна. А както знаете, промяната не винаги е комфортна. Още в началото на месеца може да бъдете вяли, апатични, да нямате достатъчно енергия.

Затова се запишете на танци, излизайте навън на разходка с приятели. Но се пазете и от настинки. Месецът е зимен.

хороскоп, козирог, Спорт за здраве

КОЗИРОГ

Професията изисква от вас, Козирози, усилена работа. Но не трябва да забравяте за здравето си.

Успешен ще е месеца за всякакви медицински интервенции, както и за лечение с помощта на нетрадиционната медицина.

Спортуването също ще поддържа вашия тонус, но нека да не бъдат силови спортове.

ВОДОЛЕЙ

хороскоп, водолей, Спорт за здраве

Имате прекалено много задачи, Водолеи. Едно подхващате, друго чака своя ред. Не забравяйте, че се възможни обрати – плановете да се объркат и вие да се изнервите.

Ето защо препоръчвам практикуването сутрин на Пранаяма (изкуството на дишането), плуване и разходки. Но тъй като може да имате проблеми със ставите, избягвайте интензивните физически натоварвания и дългите разходки.

Носете удобни обувки и не бъдете прекалено ентусиазирани във фитнес салона.

хороскоп, риби, Спорт за здраве

РИБИ

Кой като вас, Риби! През този месец ще преобърнете планини, ще завършите много задачи, ще бъдете изключително работоспособни. Но в целия този водовъртеж не забравяйте да релаксирате, да посещавате йога. Активните спортове също ще ви помогнат, премахвайки умората и напрежението. Придържайте се към здравословен режим – 8 часа сън и правилно хранене.

ДеМиРа

Ако кратката ни прогноза ви е харесала, пишете ни във формата ни за контакт. Нашият астролог ДеМиРа може да отговори на ваши въпроси или да направи индивидуална прогноза за годината.