You are currently viewing За какво ще си говорим на Дамска тлака-2?
Какво предстои в Дамска тлака 2 - sportzazdrave.eu

За какво ще си говорим на Дамска тлака-2?

Дамска тлака, 16-18 февруари, Варварски минерални бани

Дамска тлака – второ издание – надгражда програмата си благодарение на вашата обратна връзка след първото ни събитие. Вие споделихте кои теми са били от най-голям интерес за вас и какво още бихте желали да чуете споделено от популярни мислители или от другите участници.

Отново ще говорим по важния и основополагащ в нашата концепция въпрос „Как да управляваме промените, свързани с възрастта и хроничния стрес“. В допълнение, една от темите на обсъжданията по време на нашата следваща тлака ще бъде насочена към жената, впримчена в многото си роли. Ще говорим за това кои от
всички тези роли са тези, които ни носят смисъл и движат напред собственото ни самоусъвършенстване и себеизразяване.

За какво е гладна съвременната жена?

Както пише Клариса Пинкола Естес в книгата „Бягащата с вълци“:
„Крайностите са присъщи на жени, изгладнели за смислен живот. Когато продължително време е била откъсната от своите цикли и творческите й способности не са били задоволявани, жената са нахвърля на всичко – алкохол, наркотици, гняв, духовност, потискане на другите, промискуитет, бременност, учение, творчество, контрол, образование, различие, фитнес, нездравословна храна и прочее. По този начин тя
компенсира загубата на нормални цикли на себеизразяване, на душевно удовлетворение.“

Магията да твориш

Ще разгледаме и посланието, което ни дава Елизабет Гилбърт в книгата си „Магията да твориш“:
„Жената гладува, когато живее настрани от своите здравословни цикли. Също и от творческия процес. … Всъщност творческият процес сам по себе си е пътуване. Той е съзидателен и трансформиращ и когато е част от целия ни живот, няма никакво значение какъв е непосредственият резултат от нашата творческа работа.“ Ще изследваме миналото, за да си отговорим на въпроса нужно ли ни е нечие позволение, за да живеем творчески – ще се върнем назад не само в собствения си живот, но и в наследството на човешкия род, докато намерим хора, които цял живот са създавали.

По време на събитието ще изпробваме на практика собствените си способности и готовност да творим, … но за това ще пишем по-нататък.

Вижте повече информация за нашето ново събитие и се надяваме да се срещнем скоро на
живо.