You are currently viewing Оправданията, които правим пред себе си, за да не спортуваме.
Спорт за здраве - sportzazdrave.eu

Оправданията, които правим пред себе си, за да не спортуваме.

Оправданията за липса на движение
или
Оправданията, които правим пред себе си, за да не спортуваме

Ако и Вие сте на възраст над 40 години и сте се отказали от амбициите си да влезете във форма, знайте, че не сте единствени. Това е грешка, която правят много хора достигнали средна възраст – само един от всеки четирима на възраст между 40 и 65 години е физически активен редовно.

Но защо това е така? Мнозинството от хората на тази възраст смятат, че са „безвъзвратно извън форма“, че са уморени, или че просто са минали „спортната възраст”.

Вижте защо нито едно от тези извинения не е смислено:

„Твърде съм възрастен, за да тренирам“

Физически неактивните хора са предразположени към сърдечно-съдови заболявания

Всъщност точно това твърдение е много добра причина да влезете във форма. Според Световната Здравна Организация, липсата на движение може да ускори процеса на състаряване. Физически неактивните хора са два пъти по-предразположени към развитието на сърдечно-съдови заболявания.

„Нямам време да тренирам”

Нека погледнем на това оправдание по друг начин. Извинението „нямам време“ може лесно да бъде преодоляно. Ако Ви предложат голяма сума пари, за да започнете да тренирате, бихте ли се съгласили? Ако отговорът е „да“, значи сте в състояние да тренирате, но просто решавате да не го правите.

Знаете ли, че за да усетите полза от упражненията, не е необходимо да тренирате всеки ден с часове? Достатъчно е да отделите от 15 до 30 минути в интензивни упражнения няколко пъти седмично. Резултатът от тези усилия ще си заслужава. Ще спите по-добре, ще сте по-бодри и вероятно по-щастливи.

„Много е скъпо“

Изследване на ”Канадският институт за фитнес и начин на живот” установява, че 18% от канадците не спортуват, защото възприемат тренировките като излишен разход.

Има евтини или дори безплатни начини да тренирате. В интернет можете да намерите видеа, които да Ви покажат как да използвате собствената си тежест за упражнения. Разбира се, все още съществува вариантът да излезете на разходка или да потичате навън с кучето.

Друго популярно решение е закупуването на екипировка, с която може да тренирате у дома. Вместо да харчите пари за членска карта във фитнес зали всеки месец, тази еднократна инвестиция може да Ви спести много пари и време. А ако досега не сте се занимавали със спорт и Ви е трудно да изберете най-подходящия вариант за себе си в морето от спортни стоки, погледнете нашите специално разработени пакетни предложения.

„Не знам откъде да започна“

Имате много начини, по които може да се мотивирате, за да започнете да тренирате. Това, което повечето хора намират за най-подходящо за тях, е да си уговорят индивидуална среща с професионален треньор.

Ако няма фитнес зала наблизо, затворена е заради епидемични ограничения или се притеснявате как ще ви гледат хората там, ние имаме подходящо решение за вас.