You are currently viewing Моите 5 начина да не остарявам
5 начина да не остарявам, sportzazdrave.eu

Моите 5 начина да не остарявам

Остаряването…

„Леле, остарявам!“ – чувам да казва 23-годишната ми дъщеря. Поглеждам я в недоумение. Иде ми да я набия. Ако тя остарява, аз какво да кажа?

Не знам защо, но винаги съм мислела по някакъв дълбоко драматичен начин, че ще умра млада. И сега, след 50-те, съм убедена, че ще е така. Защото „млада“ означава състояние на духа и жизненост. Твърдо съм решена да остана такава до край.

Ето моите 5 рецепти срещу остаряването:

  1. Непоправим оптимизъм – винаги вярвам, че в крайна сметка всичко ще се нареди и подкрепям поговорката „Всяко зло за добро“. Работя здраво, раздавам щедро грижа за другите и пазя мислите си омиротворени.
  2. Движение – животът сам по себе си е непрекъснато движение и застоят не му е привичен. Също и на мен. Превърнала съм в ежедневен навик сутрешната гимнастика за раздвижване, кратките интензивни разходки, а винаги когато мога се забавлявам с някакъв вид спорт.
  3. Чистата храна – имах щастието да отрасна с плодовете и зеленчуците от градината на баба, с млякото от козичките на дядо, с меда от пчелина на татко и с вкусните домашни манджички на мама. Оттогава досега внимавам какво избирам за трапезата си. Вслушвам се в тялото си и неговите нужди, а не вярвам сляпо на широко пропагандирани диети и хранителни моди.
  4. Шоколад – да, да, точно така. Каквото и да казват печените диетолози, шоколадът е вълшебство – няма да обяснявам за химичния му състав, може да прочетете и сами за полезните му съставки. Но още по-важен е вкусът и божествената наслада, която ни дава – ето това ни пази млади.
  5. И не на последно място – Умереност във всичко – в хранене, в спортуване, в работа и в мързелуване.

А вие какви хитринки използвате за задържане на младостта?