You are currently viewing Новогодишни обещания и историята на Сияна за свалените килограми
Историята на Сияна и нейните килограми, sportzazdrave.eu

Новогодишни обещания и историята на Сияна за свалените килограми

Сияна, 51 г., родом от Варна, сега живее в Банкя

Новогодишни обещания или
Как добрите ни намерения за нас самите да се превърнат в реалност

Какъв късмет ви се падна от новогодишната баница този път? А какво още си пожелахте?
Написахте ли си списък с обещания пред себе си?

Мога да се обзаложа, че едно от тях е „започвам да спортувам“ или „започвам да се храня здравословно“ или поне „ще отслабна“.
Аз също си го казвах всяка нова година и после всеки нов месец или всяка нова седмица. А след това си намирах оправдания. Докато не се случи нещо….за което ще ви разкажа сега. И ето как срамът ме накара да се променя.

Как се качват килограми?

Когато бях на 47 год., в резултат на продължителен психически тормоз на работа, покачих теглото си с над 12 кг. Чувствах се като слон, едва стъпвах, трудно се навеждах да си обуя обувките. Всички дрехи ми бяха отеснели, а в магазините, от които доскоро пазарувах, не можех да открия дреха, която да ми хареса и стане едновременно ☹.

Бях попаднала в някакъв страшен еднообразен кръговрат – ставаш сутрин рано, бързаш да свършиш някакви домашни задачи, отиваш на работа, сядаш на бюрото, връщаш се вечер към 20ч., а в къщи те питат какво ще вечерят. Не си доспивах, тъпчех се с храна, за да издържа, и се чувствах постоянно изморена и нервна. Сигурно не изминавах пеша и километър за цял ден. Като цяло обичам да се движа, като млада много спортувах. Но сега дори не можех да си представя да започна да правя физически упражнения – нямах никаква силица за това.

Мотивацията

И един ден в супермаркета чух познат глас: „Охо, кога ще дойдеш при мен – имаш нужда.“ Обърнах се и видях Станислава – майка на съученик на моя син; на моята възраст; работи като персонален фитнес треньор. Измерваше ме с леко закачлив поглед от горе до долу и този поглед, болезнено откровен, ми подейства като студен душ. Досрамя ме, казвам ви. Често ме е питала кога ще се заема с фитнес, но аз винаги съм се измъквала. Не обичам фитнес залите – стеснявам се от другите хора, а и съм малко гнуслива, въпреки че има салони с безупречна хигиена. Но сега не издържах на усмивката на Станислава и импулсивно казах: „В понеделник съм при теб“. И отидох. Взех един домашен анцуг и тениска – и отидох. Наложих си да не гледам към стройните, модерно спретнати младежи наоколо, и се фокусирах върху Станислава. Тя се зае с мен с такава грижа, че забравих всичките си притеснения. Не ме оставяше да се отпусна, а аз не исках отново да стоя засрамена пред нея като тогава в магазина.

Година по-късно бях свалила всичките си излишни килограми и не можех да си представя ден без движение. Сега се движа за удоволствие и добър тонус. Денят ми не почва без кратка гимнастика у дома с добре подбраните пособия от SportZaZdrave.eu и редовно правя бързи кардио разходки. Без излишни натоварвания. Важното е да се чувствам добре и денят ми да е пълноценен.

Днес е точния момент да превърнете вашите новогодишни обещания в реалност!