You are currently viewing История от Весо с участие на наш треньор
Треньрите на Спорт за здраве в действие

История от Весо с участие на наш треньор

„Спорт за здраве“ е в съвсем крехка възраст, но получаваме обратна връзка за нашите треньори. Истински щастливи сме, че работим с най-добрите и с разрешение на Весо публикуваме негов коментар за работата на Емил Станчев, треньор, Спорт за здраве.

Весо, 53 г., от Плевен

Наскоро баща ми, 84 годишен, се разболя от коронавирус. Беше ваксиниран и затова нямаше сериозни странични ефекти, но той го прие много тежко психически, тъй като гледа денонощно телевизия, откъдето ни заливат с всякакви страшни истории – изплаши се, реши че ще умира и се залежа.

За щастие, животът се оказа по-силен от вируса, но последиците от залежаването бяха доста неприятни. Баща ми не можеше да се стане сам от леглото; нуждаеше се от подкрепа, за да направи дори няколко крачки. Всички от семейството се превърнахме в болногледачи по неволя, с 24-часови дежурства.

И тогава на помощ ни дойде Емил – физиотерапевт, когото повикахме да раздвижи изнемощелия старец. Емил е много приветлив младеж, който изключително професионално и ведро се зае с поставената задача. Само след няколко сесии ефектът бе осезаем. Баща ми вече се движи самостоятелно и дори започна да ни хока за дребни неща – занимание, за което преди нямаше сили 😊

Аз, да си призная, използвах посещенията на Емил, за да помогна и на себе си. Страдам от често схващане и болки във врата и раменете и се консултирах с Емил как мога да ги облекча. Той с готовност ми показа полезни упражнения и техники за самомасаж. Сега ги прилагам и се чувствам значително облекчен. Така мога да насоча вниманието си към нещата, които истински осмислят деня ми.

Ето как две поколения открихме ползата от умереното движение за по-пълноценен живот.