You are currently viewing Храните, които подпомагат нашия комфорт по време на менопауза
Храните, които подпомагат вашия комфорт по време на менопауза - sportzazdrave.eu

Храните, които подпомагат нашия комфорт по време на менопауза

Какви храни са особено полезни при менопауза?

В този етап от живота на всяка жена правилното хранене играе ключова роля за поддържане на здравословното състояние и комфорт. Ето някои от считаните за най-полезни храни, които може да добавите в своето ежедневно меню:

 • Соя и соеви продукти:
  Богати на растителни естрогени, соевите продукти като тофу, соево мляко и соев сос са отличен източник за облекчаване на някои неприятни симптоми на менопаузата.
 • Риба:
  Скумрия, сьомга, риба тон и популярната родна пъстърва са риби, богати на омега-3 мастни киселини, които помагат за поддържане на здравето на сърцето и ставите.
 • Млечни продукти и зеленчуци:
  Консумирането на млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, както и зеленчуци, е важно за укрепване на костите и поддържане на здравето на кожата.
 • Ядки и семена:
  Бадемите, орехите и лененото семе са богати на калций, магнезий и омега-3 мастни киселини, които са особено полезни по време на менопауза.

Хранителни режими по време на менопаузата

Не забравяйте, че въпреки общоприетите схващания, е възможно част от горепосочените продукти да са дори противопоказни за други Ваши здравословни състояния. Затова е важно да изберете своята диета като се консултирате със специалист, за да изградите подходящ режим на хранене, съобразен с вашите индивидуални нужди.

Подкрепете себе си и своето здраве в този период на живота с правилно хранене и грижа за себе си! 💖 

За храни, хранителни режими и диетично хранене по време на менопаузата ще говорим на предстоящото ни събитие Дамска тлака, 14-15 октомври 2023г., с.Емен, обл. В. Търново. Елате с нас.