You are currently viewing Дамска тлака, 16-18 февруари 2024 г., Варварски минерални бани, хотел Аква Варвара
Дамска тлака, 16-18 февр. 2024, Варвара - sportzazdrave.eu

Дамска тлака, 16-18 февруари 2024 г., Варварски минерални бани, хотел Аква Варвара

Дамска тлака, 16-18 февруари 2024 г., Варварски минерални бани, хотел Аква Варвара

Само за жени 40+
ДАМСКА ТЛАКА е сбирка за лично осъзнаване и оказване на взаимопомощ за жени в зряла възраст, с основни цели:
* психологическа подкрепа по отношение на промените в организма на тази възраст;
* вдъхване на увереност за бъдещето;
* екипиране с подходящи решения за поддържане на добра физическа форма и настроение.

Защо ТЛАКА, а не „ритрийт“:

От векове в българските традиции е разпространена практиката ТЛАКА –  форма на седянка с основна цел оказване на взаимопомощ на близки хора. По време на тлаката се събират хора, за да помогнат с безвъзмезден личен принос на човек в нужда, но и за да общуват, да споделят, да разказват истории и всъщност да осмислят собствения си живот. Никой не седи със скръстени ръце, няма да седим и ние.

Ние искаме да възродим тази благородна идея и това е нашият принос. Той е насочен към дамите, които са в периода на поредния преход в живота на жената – от активна детеродна възраст към спокойствието на зрелостта. Да се достигне това спокойствие, обаче, се оказва нелеко и понякога доста противоречиво приключение. Истинските ДАМИ не оставят събитията на случайността и преминават с достойнство през предизвикателствата на всеки етап в живота си и то така, че будят респект и малко благородна завист у останалите.

Кога, къде, цена?

Дати: 16-18 февруари 2024г.
Локация: Варварски минерални бани, хотел Аква Варвара, https://aquavarvara.com/

Програмата включва:

За душата:

 • Опознаване на нови хора със сходни интереси, общуване и преосмисляне на личните ни възприятия.
 • Кратки лекции и дискусии между участниците на теми: Принципите на Четирите R  или как да управляваме промените, свързани с възрастта и хроничния стрес; За какво е гладна съвременната жена; Някои аспекти на жената, впримчена в много роли.
 • Магията да твориш: работилничка за мартенички – ще се подготвим съгласно народната традиция да закичим с пожелания за здраве близки хора.

За тялото:

 • Базисни дихателни практики и ставни загрявки
 • Ползване на SPA-център с изключително лековита минерална вода
 • Планински разходки

Събитието се провежда в партньорство с «А3-ВД»

Водещ: Албена Паралингова

Записване до 4 февруари 2024г. Местата са ограничени. След тази дата е възможно допълнително записване само при условие, че има свободни места.

Цена на участник: 580 лв.

Цената включва:

 • Две нощувки, с настаняване в двойна стая. Открит безплатен паркинг
 • Пълно изхранване – закуски, обеди, вечери. Предвидено е меню с преобладаващо растителен състав и традиционни местни гозби; без включени напитки. Моля, отбележете в коментар, ако имате специфични диетични изисквания.
 • Ползване на всички съоръжения в комплекса, вкл. SPA център с вътрешен и два външни минерални басейна, сауна, …
 • Участие във всички занимания, лекции и дискусии, с модератор и необходимите материали.

Цената не включва:

 • Транспорт до и от мястото на събитието.
 • Храна и напитки извън определеното меню. При желание, можете да ползвате допълнителна  свободна консумация в ресторанта.

Всички участници получават ваучер за отстъпка 10% за продуктите и услугите на SportZaZdrave.eu – можете да го използвате за набелязване с помощта на нашите инструктори и терапевти на подходящи индивидуални решения (упражнения, хранене, ароматерапия) или просто да закупите желани от вас продукти.

За Дамска тлака

Дамска тлака е събитие, което организираме за втори път. Първото издание се проведе на 14-15 октомври, с. Емен, обл. Велико Търново. Прекарахме много приятни, полезни и зареждащи есенни дни заедно.

Обратна връзка от предишното ни събитие:

„Моите очаквания се покриха максимално. Емоциите и преживяванията, които изпитах, бяха положителни, зареждащи емоционално. Изключително съм доволна.“ Стефка, 49г.

„Хареса ми вниманието, което ни отделиха организаторите.“ Елица, 49 г.

„Чувствам се отлично, заредих се и успявам да продължа това, което научих за тялото си. Разходката, чистият въздух и раздумката бяха полезни за мен. Хареса ми и се радвам, че бях част от събитието!“, Илияна, 50г.

„Бях малко скептична към начинанието, защото съм затворена по природа, но хората и обстановката ме предразположиха към разговори. Темата ме интересуваше. Разговорите за промените в тялото и възприятията , приятната атмосфера и споделянето на лични истории ми помогнаха за лично самоосъзнаване и душевно спокойствие. Подейства ми като активна психотерапия от „препатили“ хора. В допълнение, дихателните упражнения на открито вкараха много енергия в тялото ми, което ми липсваше.“ Мария, 49 г.