You are currently viewing А вие знаете ли какво всъщност е ТЛАКА?
Дамска тлака, 14-15 окт., с. Емен - sportzazdrave.eu

А вие знаете ли какво всъщност е ТЛАКА?

Какво е ТЛАКА?

Един от най-често задаваните ни въпроси по повод новото ни събитие е „Какво всъщност представлява това?“ Може би думи като „семинар“, „ритрийт“ и „уъркшоп“, макар и чуждици, вече звучат по-познато на българите. Ние, обаче, обичаме родното и това си личи по продуктите и решенията, които предлагаме.


Защо ТЛАКА, а не „ритрийт“?

От векове в българските традиции е разпространена практиката ТЛАКА – форма на седянка с основна цел оказване на взаимопомощ на близки хора. По време на тлаката се събират хора, за да помогнат с безвъзмезден личен принос на човек в нужда, но и за да общуват, да споделят, да разказват истории и всъщност да осмислят собствения си живот. Никой не седи със скръстени ръце, няма да седим и ние. Ние искаме да възродим тази благородна идея и това е нашият първи опит. Той е насочен към дамите, които са в периода на поредния преход в живота на жената – от активна детеродна възраст към спокойствието на зрелостта. Да се достигне това спокойствие, обаче, се оказва нелеко и понякога доста противоречиво приключение. Истинските ДАМИ не оставят събитията на случайността и преминават с достойнство през предизвикателствата на всеки етап в живота си и то така, че будят респект и малко благородна завист у останалите.
И така – Дамска тлака е събитие, събиращо дами, които се вълнуват от сходни въпроси и им дава възможност да общуват във формална и неформална среда. Има елементи на семинар със специалисти по темите, има демонстрационни духовни и физически практики, които ще можете лично да опитате и да решите дали ви харесват или не, има възможност да си поговорим за храни и готварство и не на последно място – да се запознаем с нови хора и да споделим вълненията си на този естествен за всяка жена етап от живота.


Мястото на събитието също е избрано неслучайно.

Емен е китно малко селце със запазени (или не толкова) стари къщи и самото му обхождане ни връща в миналото и ни зарежда с енергия, свързана с изконните български ценности и начин на живот. Вижте повече информация за нашето ново събитие и се надяваме да се срещнем скоро на живо.